Ετικέτες

»]»

Ο Θεόδωρος Πάγκαλος […] [δ]ιακρίνεται ιδιαίτερα γα το θάρρος της γνώμης του, αρκετές φορές εκρηκτικό, αλλά και για την ανάληψη των όποιων συνεπειών που μπορεί να έχει αυτό, ακόμα και σε διεθνή φόρα.

Πράγματι:

  • «η κυρία Παπαρήγα και η ανεύθυνη τυχοδιωκτική ομάδα γύρω από την ηγεσία του ΚΚΕ θέλουν έναν νεκρό»
    => Η αλήθεια είναι, βέβαια, πως ειδικά το ΚΚΕ δεν φέρει σε καμία περίπτωση την ευθύνη για τους ήδη 3 υπάρχοντες νεκρούς.
  • «Εχουμε ένα εξωφρενικό κόμμα στην Ελλάδα, που ψηφίζει ακόμη κόσμος. Το πρόγραμμά του είναι να ξαναφτιάξουνε Σοβιετική Ενωση στην Ελλάδα, αυτό δεν είναι εξωφρενικό; Οι άνθρωποι αυτοί είναι τρελοί!»
    => Σύμφωνα, λοιπόν, με τον κ. Πάγκαλο, το 7,54% των ψηφισάντων στις εκλογές του Οκτωβρίου 2009 είναι τρελοί.
  • «Αν ασχολούμαι με το ΚΚΕ, είναι γιατί είμαι βαθύτατα προβληματισμένος επειδή η κοινωνία μας ανέχεται σε τέτοια έκταση ένα τέτοιο φαινόμενο. Είναι δείγμα καθυστέρησης, πνευματικής και πολιτιστικής, το γεγονός ότι ένα μέρος του κόσμου ψηφίζει αυτό το ολοκληρωτικό κόμμα».
    => Το ίδιο ποσοστό Ελλήνων πολιτών είναι πνευματικά και πολιτιστικά καθυστερημένοι.
    => Το ΚΚΕ, σύμφωνα με τον κ. Πάγκαλο είναι ένα «μη ανεκτό φαινόμενο». Πόσο ανεκτό είναι ένας βουλευτής και υπουργός να καταφέρεται με αυτό τον τρόπο έναντι ενός νόμιμου κόμματος που εκπροσωπεί περίπου το 10% των πολιτών αυτής της χώρας; Το δημοκρατικό πολίτευμα πλήττεται από την ύπαρξη του ΚΚΕ ή από τους πολιτευτές που το χλευάζουν;
  • «Αν ήταν το κόμμα της κ. Παπαρήγα στην εξουσία, δεν θα είχα το δικαίωμα να κρίνω ελεύθερα το ιστορικό παρελθόν της χώρας στην οποία ζω (…). Η κυρία Παπαρήγα θα μπορούσε να με απολύσει από τη δουλειά μου, να με βάλει φυλακή, να με βάλει στο ψυχιατρείο και ενδεχομένως να με εκτελέσει»
    => Απολύσεις, φυλακίσεις, παράνομες κρατήσεις προφανώς δεν συμβαίνουν στην Ελλάδα σήμερα. Ούτε εγκλεισμοί σε θεραπευτικά ιδρύματα, των οποίων η κατάσταση είναι ζηλευτή, όπως και των σωφρονιστικών καταστημάτων εξάλλου.

[Bonus και σχετικό-άσχετο εδώ και εδώ].

[πηγή]

============================

Η πρωτοβουλία ξεκίνησε από τις Ακυβέρνητες πολιτείες (και εδώ), την πληροφορήθηκα μέσω του Βιβλιοθηκάριου, και συμμετέχουν και τα εξής ιστολόγια:
Happy Hour
Antidrasex
Κουπέπκια
Βυτίο
Κόκκινο Μπαλόνι
Καλώδια
Kanali
Ροΐδη εμμονές
e-Cynical
Πεντανόστιμη
Ροδιά
Everything you know is wrong
Ιστολόγιον
Ημερολόγιο.taspanb
Ακανόνιστη
Γατουλέας
Busy bee
χώρα του ποτέ-ποτέ
ιστορίες συνομωσίας
ΑΝεμος
ngeor
ο κ. ΑΜ
Θέατρο δρόμου
Μετα την εφημεριδα
ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Can’t hear yaaaa!
τίποτα το σημαντικό
Ψυχραιμία (η επιστροφή)

Αναπαράσταση προϊστορικού τοπίου

και στο twitter: #PankalosDay

Από την βλογ-ο-ημέρα, προέκυψε και βλογcopyright ΑΦΜ!

[η λίστα θα ενημερώνεται συνεχώς]