Εσύ που σε έμαθαν από μικρό παιδί να διαβάζεις για να «γίνεις άνθρωπος» και να «πετύχεις στην κοινωνία». Εσύ που ακόμα κι όταν συνειδητοποίησες ποια είναι η κλίση σου στο σχολείο, συνέχισες να μελετάς και εκείνα που βαριόσουν «για να προκόψεις». Εσύ που διάλαξες σπουδές με βάση την κλίση σου. Εσύ που μπήκες στο Πανεπιστήμιο φαντασιωνόμενος το Ναό της Γνώσης, το Ιερό Τέμενος των Μουσών και την πλήρη συνειδητοποίηση -και έφαγες τη βιοχλαπάτσα κατάμουτρα και απογοητεύτηκες. Εσύ που κατανάλωσες μέρος της πατρικής περιουσίας για να σπουδάσεις στο εξωτερικό και να γυρίσεις φέρελπις με περγαμηνές. Εσύ που δεν γύρισες τελικά. Εσύ που βρέθηκες γύρω στα 25, μετά τις σπουδές να αναρωτιέσαι «και τώρα τι;». Εσύ που έστελνες δεκάδες βιογραφικά εντός και εκτός και λάμβανες απαντήσεις-προκάτ «Πολύ ενδιαφέρον, θα σας έχουμε υπόψιν». Εσύ που πέρασες λίγη ή και πολλή ανεργία. Εσύ που βρήκες μια θεσούλα με μισθό – χαρτζηλίκι και την απόλυση να κρέμεται σαν δαμόκλειος σπάθη πάνω από το κεφάλι σου. Εσύ που θα ήθελες μια θέση στο δημόσιο, για να έχεις τα βράδια σου ελεύθερα, μπας και προλάβεις να ερωτευτείς και να ζήσεις. Εσύ που δεν ανήκεις στους χλιδάνεργους, αλλά που δεν βγαίνεις για να ανοίξεις επιτέλους τα φτερά σου και το σπίτι σου και να βρεις την ανεξαρτησία σου. Εσύ που δεν πληρώνεσαι υπερωρίες και ζητιανεύεις ένσημα. Εσύ που έφυγες από επιλογή και δεν θες πια να γυρίσεις και θεωρείσαι προνομιούχος.

a3500-3728-impasse.jpgΕσύ που είσαι γύρω στα 30. Που ακόμα αναρωτιέσαι τι θες να κάνεις στην ζωή σου. Που έχεις ένα σωρό ενδιαφέροντα, που καμία σχέση με την δουλειά σου δεν έχουν. Που θες να κάνεις άλλα -που ξέρεις ότι μπορείς να κάνεις άλλα, αλλά δεν βρίσκεις πώς. Εσύ που δεν αποφάσισες ακόμα ποια δουλειά θες να κάνεις -αλλά σου φορέθηκε μια «καριέρα» καπέλο.

Εσύ που σίγουρα δεν θες να πεθάνεις δουλεύοντας. Που θες να πάρεις σύνταξη πριν αποδημήσεις εις τόπον χλοερό. Και που είχες (έχεις;) όνειρα να κάνεις κάτι δημιουργικό και ενδιαφέρον -αυτό που σου έταξαν κάποιοι. Αυτοί που τώρα παίζουν κομπολόι με τις χάντρες της ζωής σου και με το μέλλον σου.

Εσύ, σήμερα, πήγες στην δουλειά;

_______________________________

Σαφώς καλύτερα από μένα τα λέει ο Vita mi εδώ.

Επίσης, ο Σεφ ανέβασε ένα πολύ καλό pps που έλαβε από μένα, που το έλαβα από τον Vita mi.

(Υποθέτω πως δεν χρειάζεται να πω ότι ακούμε Paint it black από τους Rolling Stones).