Λιακάδα και ζέστη και καλοκαίρι και τα πρώτα φορεματάκια και πέδιλα.

Ο ήλιος κάνει το ντεκλίκ. Παίρνοντας την Αλίκη, τη Τζιλ, τη Μάργκο και τη Σάρα Κέη από το χέρι περπατάς στην Λεωφόρου του Κυνηγιού και πηδάς μέσα σε ένα βαθύ πηγάδι που όλο στενεύει, στενεύει, στενεύει. Στα τοιχώματά του, γλυφιτζούρια με χοχλιδωτά σχέδια μώβ και κίτρινα, μπομπόνια χρυσαφιά και εντοιχισμένα έντομα σε όλες τις πιθανές εκδοχές. Χρώματα και σχέδια ζαλιστικά που οδηγούν την πτώση σε ένα καραμελωμένο μπούνκερ. Προσγείωση σε πουπουλένια σύννεφα. Έπεσες ή μήπως απογειώθηκες;

Δοκιμάζεις τις επιφάνειες, γεύσεις που μπερδεύουν το υφάλμυρο και το υπόγλυκο, όλα καινούρια και απροσδιόριστα οικεία. Yφάλμυρο και υπόγλυκο, ανολοκλήρωτες γεύσεις, σαν υπόσχεση. Σαφείς μες τη σχετικότητά τους, μεταίχμιο. Είναι το πρίσμα που αλλάζει. Στρέφεις τον πρισματικό μεγεθυντικό φακό, κοιτάς μέσα από μια άλλη έδρα του και να που οι μαύρες επιφάνειες γίνονται λευκές, τα μπαρόκ σχέδια μινιμάλ και το φως προτοκαλί από απόκοσμο γαλάζιο. C’est le regard qui change.

Βγάζεις τα πέδιλα, σηκώνεις το φόρεμα και τσαλαβουτάς μέσα σε ένα ποταμάκι από γιαούρτι και μέλι , περπατώντας πάνω σε βότσαλα-καρύδια. Απέναντι, ο Λιούις Κάρολ παίζει πρέφα με τον Ντίκενς και δεν κερδίζει κανείς. Οι ήρωες των παιδικών καρτούν κρέμονται με μανταλάκια φυστικί από τα κλαδιά και τα φύλλα των φουντουκόδεντρων. Το αεράκι μυρίζει σαν το βούτυρο από κουλουριών που μόλις ψήθηκαν και πηγαινόφέρνει φύλλα και εικόνες.

Η Σάρα Κέη και η Αλίκη πιάνονται μαλλί με μαλλί με τη Μάργκο και τη Τζιλ μέσα σε ένα τεραίν πασαλειμένο με σοκολατένιο φατζ. Ο αγώνας αμφίρροπος. Εσύ το μέρος ποιας ομάδας θα πάρεις; Η Αλίκη έχει ένα χαζό χαμόγελο σαν της LSD και η Σάρα Κέη την ηλίθια μελαγχολία της Μαντάμ Μποβαρύ. Η Μάργκο είναι καμένο χαρτί χαλαρά. Και η Τζιλ είναι απλά μπλε.

accords_de_reves_by_pedromedar

Accords de rêves by pedromedar-d2yal3o

Μπλε it is.
Pause. Ντεκλίκ. Reboot. 

Advertisements