Ετικέτες

, , ,

«Tο πρόβλημα είναι μεγάλο και όσο υπάρχει κρίση το πρόβλημα θα μεγαλώνει. Για το λόγο αυτό χρειάζεται μια σειρά δράσεων όπως η ύπαρξη υπνωτηρίων, κέντρων ημέρας για ψυχολογική υποστήριξη ακόμα και θέσεις εργασίας», τόνισε.

Το πρόβλημα, κύριε Μπόλαρη (που αν θυμάμαι καλά, ήσασταν και υποψήφιος Περιφερειάρχης στη Θεσσαλονίκη, αλλά χάσατε από το Νομάρχη της καρδιάς τους. Τώρα γίνατε Υφυπουργός Υγείας, μπράβο, και εις ανώτερα), το πρόβλημα που λέτε, κύριε Υφυπουργέ μου, είναι όντως μεγάλο. Μόνο που δε λύνεται με υπνωτήρια και συσσίτια. Μια λύση θα ήταν να αποφάσιζε η «κυβέρνησή» σας να εκδίδει βιβλιάριο απορίας στους ανθρώπους που κοιμούνται στο δρόμο de facto, εφόσον κοιμούνται στο δρόμο, άσχετα με το αν τους λείπουν μερικά ένσημα. Που ξέρετε δα, γιατί τους λείπουν τα ένσημα, έτσι δεν είναι; Μάλλον επειδή, όσο ήταν «απασχολούμενοι», ο μισθός τους ήταν χαρτζηλίκι και προφανώς προτιμούσαν να δουλεύουν μαύρα. Μια άλλη λύση, κύριε Υφυπουργέ μου, θα ήταν η «κυβέρνησή» σας να μην άφηνε σε έλευθερη πτώση τον αριθμό των θέσεων εργασίας και να μην πετσόκοβε τους μισθούς. Είναι μάλιστα ενδιαφέρον που προτείνετε εσείς ως λύση την δημιουργία θέσεων εργασίας. Ζητάτε δλδ να τις δημιουργήσει ποιος; Ο Μεγαλοδύναμος ας πούμε; Το μαγικό ραβδί του Μάγου του Οζ; Οι εξωγήινοι; Υφυπουργός είστε, τι σκατά κάνει η «κυβέρνησή» σας για το θέμα;
Μια τρίτη πιθανή λύση, ακόμα, θα ήταν η «κυβέρνησή» σας να έδινε λιγότερα λεφτά στις τράπεζες και περισσότερα στην άσκηση κοινωνικής πολιτικής. Πιθανά δε, οι άνθρωποι αυτοί να μην βρισκόντουσαν τώρα στο δρόμο, αν το κόμμα σας δεν είχε τζογάρει τα λεφτά των ασφαλιστικών ταμείων στη ρουλέτα των δομημένων (έτσι δεν τα λέγανε;). Λέω’γω τώρα.

«Ο πρωτοσύγκελος της Αρχιεπισκοπής Αθηνών πατέρας Μάξιμος Παπαγιάννης σημείωσε ότι χορηγούνται γεύματα από την Εκκλησία προτείνοντας όμως παράλληλα να βοηθηθούν από όλους τους φορείς οι άνθρωποι αυτοί, να ξαναβρούν την χαμένη τους αξιοπρέπεια. Πρότεινε επίσης να βρεθεί τρόπος να μην συσσωρεύονται οι νεόπτωχοι άστεγοι με ιδρυματικό τρόπο αλλά να δίδεται επιδότηση κατοικίας για ψυχολογικούς λόγους

Βασικά, το πρόβλημα θα μπορούσε να αντιμετωπιστεί, κύριε Πρωτοσύγκελέ μου, αν ο φορέας, τον οποίο εκπροσωπείτε φορολογούνταν κανονικά, αν όλες οι μεγαλο-επιχειρήσεις σαν και τη δική σας, φορολογούνταν με δίκαιο τρόπο. Μια άλλη πιθανότητα θα ήταν το μαγαζί σας να προσέφερε μερικά από τα ακίνητά του, για να στεγαστούν αυτοί οι άνθρωποι. Αν τους μισθούς των υπαλλήλων της επιχείρησής σας, δεν τους επωμιζόταν ο έλληνας φορολογούμενος, αλλά ο εργοδότης τους, δλδ το μαγαζί σας. Σε μια τέτοια περίπτωση, οι άνθρωποι αυτοί πιθανά θα είχαν εργασία και σπίτι, και άρα δεν θα χρειαζόντουσαν ψυχολογική υποστήριξη. Γιατί, got news for you, τα ψυχολογικά τους προβλήματα μάλλον οφείλονται στην ανεργία και στο γεγονός ότι δεν έχουν, κυριολεκτικά, πού την κεφαλήν κλίναι. Ξανα-λέω’γω τώρα.

Αλλά, εκτός από αδιάβαστοι, είστε και ανεπίδεκτοι μαθήσεως. Να δούμε πότε θα πάτε αδιάβαστοι, βέβαια, κι εσείς και όλος ο συρφετός του οποίου τα συμφέροντα, στην πραγματικότητα υπηρετείτε.

Advertisements