Κι εκεί που κλαίγαμε τη μοίρα μας επειδή τελείωσαν οι διακοπές, εντοπίσαμε εντελώς τυχαία πως το προηγούμενο σαββατοκύριακο γινόταν στις Βρυξέλλες το Φεστιβάλ Κόμικ της πόλης. Ήταν ο καλύτερος τρόπος να επαναπροσαρμοστούμε στην βρυξελλο-καθημερινότητα.

Το φεστιβάλ περιλάμβανε παζάρι σε  μια γειτονιά της πόλης, πυροτεχνήματα και σόου, πανηγύρι και το balloon parade. Καθώς μας χτύπησε η μετά-τις-διακοπές βαρεμάρα, τελικά πήγαμε μόνο στο πανυγύρι, αλλά περάσαμε τέλεια -πολλώ δε μάλλον που είχε λιακάδα, ζέστη, παγωτά και κρέπες. Ήταν εκεί εκπρόσωποι των Στρουμφ, υπαίθρια δανειστική βιβλιοθήκη, κομίστες που έφτιχαναν στριπακια σε μεγάλα ταμπλώ επί τόπου, ένας DJ που έπαιζε τα δικά του, βραζιλιάνικο μπαρ με κοκτέηλ, ξυλοπόδαροι, σαπουνόφουσκες και ένας τεράστιος αστυνομικός-μπαλόνι.

Η υπάιθρια δανειστική βιβλιοθήκη είναι μια πολύ ωραία ιδέα που υπάρχει στο συγκεκριμένο σημείο ολοχρονίς, αλλά ειδικά για τις ανάγκες του Φεστιβάλ, εμπλουτίστηκε με κόμικ. Ο τύπος με τις σαπουνόφουσκες ήταν απίθανος, τα στριπάκια που φτιάχτηκαν επί τόπου πολύ καλά, τα Στρουμφ έκαναν δημόσιες σχέσεις και γενικά οι μικροί ήταν στο στοιχείο τους και οι μεγάλοι παλιμπαιδίσαμε ασύστολα και χωρίς τύψεις.

Και καθώς, μια εικόνα ισούται με χίλιες λέξεις, enjoy! Του χρόνου, ελπίζουμε να τεμπελιάσουμε λιγότερο!

[Η τελευταία φωτογραφία είναι άσχετη: bonus, μια εικόνα από τη Grand’Place].

Advertisements