Τάσος Τέλογλου, 28/4/2010

Κατ αρχήν γραφω «βασικό κορμό» το ΠΑΣΟΚ , αρα δέν θα είναι μόνο ΠΑΣΟΚ . Το ΠΑΣΟΚ ψηφίστηκε τον Οκτώβριο για να εφαρμόσει μία αλλη πολιτική απο αυτή που τώρα χρειάζεται ο τόπος .Το ΠΑΣΟΚ δέν διαθέτει δημοκρατική νομιμοποίηση για τα μέτρα που θα ανακοινωθούν τα επόμενα 24ωρα .Να κάνουμε εκλογές;Δέν είμαστε αυτόχειρες .Αρα τι μένει; Μία κυβέρνηση σαν και εκείνη του Κωνσταντίνου Καραμανλή τον Ιούλιο του 1974 , απο όλους τους πολιτκούς χώρους .Η κυβέρνηση αυτή πρέπει να εχει εκτακτες εξουσίες ,για να το πώ πιο απλά η χώρα είναι σε κατάσταση εκτακτης ανάγκης χωρίς δικτατορία αλλά ορισμένα αρθρα του συνταγματος πρέπει να βγούν «εκτός» η να ερμηνευτούν ανάλογα. Εκδηλώσεις σαν κι εκείνες του ΠΑΜΕ στον Πειραιά πρέπει να δίνεται η δυνατότητα κηρύσσονται αμέσως παράνομες με διαδικασίες αυτοφώρου , πρέπει να περιοριστεί το δικαίωμα της απεργίας αλλά και της διαμαρτυρίας σε ευαίσθητους τομείς(πχ πιλότοι της πολεμικής αεροπορίας ,απεργία εκπαιδευτικών μέσα στις εξετάσεις ).Στο Βέλγιο πρίν μερικά χρόνια μία τετοια κυβέρνηση συναπισμού προχώρησε σε αναστολή ορισμένων συνταγματικών διατάξεων για ενα διάστημα . Ο κ Παπανδρέου είναι ακατάλληλος για να ηγηθεί μιας τετοιας κυβέρνησης «εθνικής ανάγκης» ,μπορεί να είναι αντιπρόεδρος της και υπουργός των Εξωτερικών αλλά επικεφαλής πρέπει να είναι κάποιος που να μην διστάζει μπροστά σε οποιο κόστος . Η μόνη προυπόθεση που θέτει η κοινωνία είναι να μοιραστεί το βάρος δίκαια.

ΓΑΠ, 28/7/2010

Ο Γ. Παπανδρέου εξουσιοδότησε υπουργούς και νομάρχες να επιτάξουν τόσο τα οχήματα όσο και τους ιδιοκτήτες τους, αφού, όπως αναφέρει σχετική ανακοίνωση η παρατεταμένη απεργία τους: «έχει προκαλέσει σοβαρή διαταραχή στην κοινωνική και οικονομική ζωή της χώρας, ενέχει σοβαρούς κινδύνους για τη δημόσια υγεία από την έλλειψη επαρκούς εφοδιασμού των πολιτών σε καύσιμα, τρόφιμα και φάρμακα**, απειλεί τη διακοπή της ομαλής λειτουργίας των μονάδων παροχής υπηρεσιών υγείας και πρόνοιας*** και απειλεί επίσης κατ΄ επέκταση τη δημόσια τάξη****».

Ρε μήπως η κυβερνητική πολιτική χαράσσεται από τους τηλεαστέρες; Μήπως ο Γιώργος παίρνει γραμμή από τον Τάσο;

==========================
Καμία διάθεση δεν έχω να υπερασπιστώ την απεργία των φορτηγατζήδων, γιατί το μόνο αίτημά τους που γνωρίζω είναι καθαρά συντεχνιακό και, νομίζω τοποθετημένο με λάθος λογική.

Από την άλλη, η επιστράτευση έχει μέσα της τη λέξη «στρατός».

Αδυνατώ δε να κατανοήσω την «έκτακτη ανάγκη» που επiβάλλει μια επιστράτευση. Έκτακτες ανάγκες και «παράλυση της χώρας» σε καιρό διακοπών;!

Σήμερα επιστρατεύονται οι φορτηγατζήδες, αύριο θα επιστρατευτούν οι εκπαιδευτικοί (στάνταρ αυτοί) και πάει λέγοντας.

προτεινόμενο ανάγνωσμα 1

προτεινόμενο ανάγνωσμα 2

————————————————
footnotes
*copyright

**παραλίγο να δακρύσω…

***Όπερ δεν είδαμε να απασχολεί και πολύ την πολιτική ηγεσία του τόπου, όσο οι φαρμακοβιομηχανίες κάνανε τις κόνξες τους.

****Λογικό άλμα ή εγώ έχασα τεύχη;

Advertisements