Ετικέτες

, ,

Επειδή μπήκε το καλοκαιράκι και αρχίζουν οι εκδρομούλες, αγαπητά μου παιδιά και σεβαστοί αναγνώστες, είπα να σας προτείνω μερικά αναγνώσματα, για νά’χετε με κάτι να ασχολείστε όσο θα λείπω.

O Eric Hobsbawm είναι ένα ιστορικός και συγγραφέας που εκτιμώ πάρα πολύ, και του οποίου τα βιβλία βρίσκω συναρπαστικά. Πάρτε ένα δείγμα από πρόσφατη συνέντευξή του στο New Left Review (Γενικά, δεν πολυεμπιστεύομαι τις μεταφράσεις του tvxs, αλλά δυστυχώς το πρωτότυπο κείμενο διατίθεται μόνο επί πληρωμή, οπότε ας βολευτούμε με τη μετάφραση). Στην αρχή, ήθελα να αντιγράψω μερικά αποσπάσματα, αλλά όταν διαπίστωσα πως αυτά ήταν τα 2/3 της συνέντευξης, αποφάσισα να βάλω λινκ.

Από την άλλη όμως, όμως η ζωή είναι και άλλα πράγματα πέρα από σπουδαίους διανοούμενους, σοβαρές συνεντεύξεις, πολιτική με την στενή έννοια και επιστήμη, εξού και σας έχω κάτι πιο χαριτωμένο. Ο φίλος μου ο Θάνος είναι πολυτάλαντος και δεν σταματά να με εκπλήσσει. Το τελευταίο του πόνημα, που δημοσιεύεται σε συνέχειες σε αμερικάνικη εφημερίδα, θα το βρείτε εδώ και εδώ. Είναι απολαυστικό και διαβάζεται απνευστί. Πηγή έμπνευσής του είναι η γειτονιά του και  η καθημερινότητά του, γι’αυτό και πολλά από όσα θα διαβάσετε, ίσως να σας φανούν οικεία.

Και για να τελειώσουμε, πάρτε και λίγη μουσική υπόκρουση.

Τους είδαμε live πριν από δυο-τρεις εβδομάδες: οι τύποι δεν παίζονται, είναι καταπληκτικοί (τον τελευταίο τους δίσκο, ειδικά, είναι λάθος να μην τον αποκτήσετε!).

Καλή διασκέδαση, καλή ξεκούραση, καλό σ-κ και να προσέχετε! 😀

Advertisements