Ετικέτες

, ,

 Το πολιτιστικό κέντρο της Γαλλόφωνης κοινότητας, όπως αυτοαποκαλείται διοργάνωσε και φέτος τις «Νύχτες του Βοτανικού». Για δέκα μέρες, είχαμε τη δυνατότητα να παρακολουθήσουμε περί τα 70 συγκροτήματα σε τέσσερις διαφορετικές αίθουσες, ενώ στα διαλείμματα υπήρχε αθρόα προσφορά εκθεμάτων πνευματικής ή υλικής τροφής, τουτέστιν μία έκθεση φωτογραφίας του Stephan Vanfleteren, και πολλά στάντς με βρώσιμα και πόσιμα από όλες τις γωνιές του κόσμου (από Τάι μέχρι Μαυροβουνιακά -ή όπως αλλιώς λέγονται!).

Η πρώτη βραδιά προσφερόταν με ενιαίο εισιτήριο (των 20 ευρώ) για όλες τις σκηνές (12 σχήματα). Στις επόμενες, υπήρχε μεμονωμένο εισιτήριο (περί τα 15 ευρώ) για κάθε σκηνή (3 ή 4 σχήματα). Μπύρα προς 2 ευρώ, το ακριβότερο ποτό στα 6 ευρώ (κορόιδα Αθηναίοι, χο χο χο!).

Τι είδαμε;

Austin Lace

Χαριτωμένοι, θυμίζουν λίγο παλιότερες εποχές και διαθέτουν φανατικό βέλγικο κοινό.

Get well soon

Η αποκάλυψη του φεστιβάλ, για την γράφουσα. Πολύ καλός ψαγμένος ήχος, φοβερή ατμόσφαιρα, ωραίος συνδυασμός φολκ με ηλεκτρονικά στοιχεία. Μας έρχονται από την Γερμανία.

Das Pop

Η ώρα του πάρτυ. Μετά την «κουλτούρα» των Get well soon, οι Φλαμανδοί Das Pop τα έδωσαν όλα στη σκηνή, ο κόσμος χόρευε και διασκέδαζε τρελά, το ένα ανκόρ δεν έφτασε με τίποτα και τελικά ήταν ότι πρέπει για το κλείσιμο της βραδιάς.

Είδαμε ακόμα και τους Αυστραλούς  Lost Valentinos, που ήταν επίσης πολύ καλοί: λίγο πιο «άγριοι» και «ψυχεδελικοί», αλλά καλά περάσαμε.