Σε μια πόλη που, κατά τεκμήριο διαθέτει τους λιγότερους χώρους πρασίνου και την περισσότερη μόλυνση ανά κάτοικο, στην Ευρώπη, τα δέντρα εξακολουθούν να τελούν υπό διωγμό: εκτός κι αν είναι ψεύτικα και αποσκοπούν στην δημιουργία Christmas spirit και την αύξηση του καταναλωτισμού. Τότε βάζουμε τα ΜΑΤ να τα φυλάνε από τους πολίτες. Αν πρόκειται για κανονικά δέντρα, με ρίζες, πράσινα φύλλα και φωλιές πουλιών στα κλαδιά τους, τότε τα καίμε ή τα ξεριζώνουμε -και βάζουμε τα ΜΑΤ να φυλάνε τις μπουλντόζες από τους πολίτες.

Για όσους δεν θυμούνται, πριν από ενάμιση χρόνο 28 χιλιάδες στρέμματα εθνικού δρυμού έγιναν στάχτη και burbbery από τους οικοπεδοφάγους και τους ανίκανους (σ.σ. τον «στρατηγό άνεμο») στην Πάρνηθα (κι άλλο ένα εκατομμύριο στρέμματα σε όλη τη χώρα, αλλά εδώ το θέμα μας είναι η Αττική). Πριν από μερικούς μήνες ο Δήμαρχος του Κολωνακίου ξερίζωνε νεραντζιές. Εδώ και μερικούς μήνες απεργάζεται την μπετονοποίηση του Ελαιώνα σε συνεργασία με διαπλεκόμενους μπετονιέρηδες (των οποίων το όνομα σκοπεύει να σκαλίσει και σε τιμητικές στήλες).

Ο Δήμαρχος Κολωνακίου ξαναχτύπησε (δέντρα και πολίτες)  χτες (σ)την Κυψέλη. Η οποία Κυψέλη, κατά κοινή ομολογία είναι καταπράσινη και προσφέρει οξυγόνο με το κιλό στους κατοίκους της, οπότε 45 πεύκα λιγότερα σιγά μην της λείψουν. Προκειμένου να υπερασπιστεί το θεάρεστο έργο του, ο Δήμαρχος του Κολωνακίου και του Δέντρου της Πλατείας Συντάγματος, έστειλε εναντίον των κατοίκων της περιοχής που τόλμησαν να διαμαρτυρηθούν τα ΜΑΤ (τι άλλο;), τα οποία με χημικά «όπλα» ανά χείρας απώθησαν τους… τρομοκράτες κατοίκους και υπερασπίστηκαν σθεναρά το «τσιμέντο να γίνει»-πρότζεκτ. Επίπλεον, η επίθεση στο πράσινο είχε χαρακτηριστικά «μαφιόζικα» (και αυτή…): χαράματα, στα μουλωχτά και παρά την αντίθετη απόφαση της δασικής υπηρεσίας.

Διαβάζω εδώ: «Εκεί (δλδ στο πάρκο) θέλει να χτίσει υπόγειο πάρκινγκ και δήθεν από πάνω θα βάλει δέντρα. Βρείτε εσείς ένα υπόγειο πάρκινγκ που να έχει κάτι περισσότερο από γρασίδια και θάμνους και δείξτε το μας.» Προφανώς και δεν υπάρχει τέτοιο πάρκινγκ: τα δέντρα χρειάζονται μεγάλο βάθος για να ριζώσουν, όταν από κάτω υπάρχει πάρκινγκ, δεν μπορούν.

Είναι προφανές πως το κράτος αυτό υπάρχει για να εξυπηρετεί τα συμφέροντα αυτών που το δημιούργησαν και το στηρίζουν. Τόσο αυτοί, όσο και οι ανώτεροι κρατικοί λειτουργοί -οι οποίοι, για να μην ξεχνιόμαστε, είναι αιρετοί-, γνωρίζουν μόνο ένα πράσινο: αυτό του «κατοστάευρου«.

Advertisements