Όπως μας πληροφορεί η μοναδική αγγλόφωνη μπροσούρα που βρέθηκε επί τόπου, γύρω από το όμορφο Βρυξελλοχώρι, υπάρχει μια «πράσινη ζώνη», γεμάτη πάρκα, κάστρα και δάση. Καθώς η πρώτη μας επαφή με αυτή την περιοχή ήταν ιδιαίτερα ευχάριστη και αναζωογονητική, θελήσαμε να πάρουμε περισσότερες πληροφορίες και επισκεφθήκαμε την ιστοσελίδα που παρατίθεται στην μπροσούρα… για να ανακαλύψουμε πως αυτή είναι διαθέσιμη μόνο στα Ολλανδικά. Καταρραμένο γλωσσικό ζήτημα!

Κατά συνέπεια, σε αυτό το ποστ, δεν δύναμαι να παραθέσω περισσότερες πληροφορίες, πέραν των φωτογραφιών που έβγαλα. Ελπίζω σε επόμενη επίσκεψη, σε άλλη τοποθεσία, οι οικοδεσπότες να είναι πιο tourist friendly -αν και διατηρώ τις επιφυλάξεις μου.

Πάντως το Gaasbeek ήταν πολύ όμορφο. Εσείς οι εν Ελλάδι, που σύντομα δεν θα γνωρίζετε τι σημαίνει πράσινο (εκτός από εκείνο του Παναθηναϊκού ίσως!), μπορείτε να αποθηκεύσετε τις φωτογραφίες, για να τις δείχνετε στα παιδάκια σας.

στο βάθος διακρίνονται παπάκια!

βγαίνοντας, στο πίσω μέρος του τοπικού ταβερνείου, συναντήσαμε ζώα της φάρμας!

 

 

πέσαμε και πάνω στην ώρα φαγητού!

Κατόπιν, μεταφερθήκαμε σε άλλο πάρκο, εντός πόλης, όπου περάσαμε λίγες ώρες παρέα με την μασκότ του μαγαζιού: τον κολλητό του Ιντεφίξ!

UPDATE

Τους κατηγόρησα τους κακόμοιρους τους Βέλγους -εν μέρει- άδικα. Στο email διαμαρτυρίας (κατά το τραγούδι διαμαρτυρίας) που έστειλα στους αρμόδιους του (ολλανδόφωνου) Γραφείου Τουρισμού, έλαβα την απάντηση ότι υπάρχει ξενόγλωσσο site, σε εντελώς άλλο url. Παραμένει βέβαια το γεγονός ότι οι δυο ιστοσελίδες ΔΕΝ συνδέονται (λόγω τεχνικού προβλήματος, όπως μου εξήγησαν), ότι στο  google search η ξενόγλωσση ιστοσελίδα δεν εμφανίζεται στα πρώτα αποτελέσματα και ότι στην αγγλόφωνη μπροσούρα τους παραθέτουν μόνο το ολλανδόφωνο website!!!

Advertisements