Βρυξελλοχωρίτισσες και Βρυξελλοχωρίτες,

mannekenpis.jpgκαθώς έρχεται η άνοιξη -που δεν την βλέπουμε, αλλά έρχεται, πιστέψτε με!-, αρχίζουν να συμβαίνουν διάφορα ενδιαφέροντα στο χωριό μας. Έχουμε και λέμε, λοιπόν:

  • Μέχρι τις 30 Μαρτίου, προλαβαίνετε ακόμα να δείτε την έκθεση Alechinsky de A à Y στο Musée des Beaux Arts (βιογραφία και ενδιαφέρον βιντεάκι για τον πολωνικής καταγωγής ζωγράφο εδώ).
  • Μέχρι τις 6 Απριλίου παρατείνεται το αφιέρωμα στον Da Vinci -το οποίο μεγάλη περιέργεια έχω να δω, αλλά και πολύ καχύποτη είμαι λόγω διοργάνωσης και συγκυρίας. Για την ακρίβεια, με την ευκαιρία της συμπλήρωσης των 50 χρόνων από την υπογραφή της Συνθήκης της Ρώμης, η έκθεση αποτίει φόρο τιμής στην Ευρωπαϊκή διάνοια του Leonardo -χμ, χμ, χμ….
  • Μέχρι τις 11 Μαϊου, Paul Klee στο Bozar -αυτό δεν το χάνω!
  • Μέχρι τις 18 Μαϊου, οι θησαυροί της Βαλλονίας στο Bozar.
  • O Boris Mestchersky είναι ένας Βελγορώσος ζωγράφος και εκθέτει τα έργα του όλο τον Απρίλιο στην Galeirie Artemisa στην place Jourdan. Φαίνεται ενδιαφέρουσα δουλειά.
  • Αυτό που δεν θα χάσω με τίποτα: Ένα φεστιβάλ για την Ισλανδία των Κελτών και των Viking στο Bozar: η ιστορία, οι άνθρωποι, οι συνήθειες, η γλώσσα, το τοπίο, το Reykjavik και βέβαια τα saga!

Λαστ μπατ νοτ ληστ (!), στο τέλος της επόμενης εβδομάδας (Πέμπτη, Παρασκευή και Σάββατο), στο Bozar, Balkan Trafik: για δεύτερη συνεχή χρονιά, μουσικές, ταινίες και αφιερώματα στις Βαλκανικές χώρες. Οι ρυθμοί, οι ήχοι και οι εικόνες από την Νοτιοανατολική Ευρώπη θα κατακλύσουν τις τεχνοκρατικές Βρυξέλλες για τρεις μέρες. Πέρισυ το Φεστιβάλ σημείωσε μεγάλη επιτυχία και φέτος επαναλαμβάνεται με επανάληψη κάποιων περσινών συμμετοχών, αλλά και με αρκετές καινούριες. Έχουμε ήδη εισιτήρια!

flyerbalkantrafiklowdefzv7.jpg

Όσοι πιστοί: σπεύσατε!

Το ποστ κοσμεί το βρυξελλοσύμβολο (το αγοράκι που κατουράει πόσιμο νερό -άλλως πως Mannekenpis!) και η αφίσα του Balkan trafik!

Υ.Γ. Δεν θέλω να ξέρω τι καιρό κάνει στην Ελλάδα. Εδώ πάντως χιονίζει!

bxl-210308a.jpg

Η γειτονιά μας από το μπροστινό παράθυρο

bxl-210308b.jpg

Η γειτονιά μας από το πίσω μπαλκόνι

Advertisements