siouxsiesiouxintoaswan__sx320_cr0000_pien-gb-vendor-play-shuttle-onbottomleft043_.jpgΤο Σάββατο είχαμε προγραμματίσει να πάμε στο ΙΚΕΑ. Είναι λάθος να πηγαίνεις στο ΙΚΕΑ Σάββατο. Ακόμα χειρότερο λάθος είναι να πηγαίνεις στο ΙΚΕΑ Σάββατο αμέσως μετά τις διακοπές. Και είναι σκέτη αυτοκαταστροφή να πηγαίνεις στο ΙΚΕΑ το πρώτο Σάββατο μετά από διακοπές που συμπίπτει με το πρώτο Σάββατο των εκπτώσεων.

Φυσικά, εμείς όλα αυτά δεν τα είχαμε σκεφτεί. Εμείς απλώς είχαμε πει «Πάμε το Σάββατο στο ΙΚΕΑ να πάρουμε εκείνες τις βιβλιοθήκες που λέμε εδώ και μήνες να πάρουμε; Κοντεύουν να μας πνίξουν πια τα βιβλία! Τραβάω ένα και μου έρχονται δώδεκα στο κεφάλι!» – «Ε, και δεν πάμε;».

 Παρένθεση. Στο σπίτι μας υπάρχουν δύο πράγματα σε αφθονία: βιβλία και cd. Εσχάτως, άρχισαν να πληθαίνουν και τα dvd, αλλά η παροικία τους μετράει ακόμα έναν σχετικά ανεκτό αριθμό. Υπάρχουν ήδη τρείς βιβλιοθήκες και τρεις cdθήκες. Αλλά, έχουμε την κακή συνηθεία να αγοράζουμε βιβλία από όπου κι αν πηγαίνουμε -και ακόμα περισσότερο όταν επιστρέφουμε στις πατρίδες μας (και σκεφτείτε πως αρκετά από τα βιβλία μας δεν έχουν μεταφερθεί ακόμα από τα πατρικά μας). Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα να πληρώνουμε συχνά υπέρβαρο στις αεροπορικές εταιρίες -είναι γνωστό πως τα βιβλία ζυγίζουν πιο πολύ από τα ρούχα και τις τυρόπιτες. Έχουμε ακόμα την κακή συνήθεια να μπαίνουμε συχνά στο amazon και στα λοιπά sites του είδους. Εγώ έχω την επιπρόσθετη συνήθεια να αγοράζω τα cd που μου αρέσουν πολύ και να μην τα κατεβάζω, γιατί θέλω το πλήρες σετ: βιβλιαράκι και εικονογράφηση. Το αποτέλεσμα είναι να φοβόμαστε μόνο ένα πράγμα: να μη μας πέσουν τα βιβλία στο κεφάλι.

Και επανερχόμαστε στο Σάββατο του ΙΚΕΑ. Λόγω Σαββάτου και λόγω εκπτώσεων, την ίδια ιδέα με μας, είχαν και πολλοί πολλοί άλλοι. Το αποτέλσμα ήταν ο αυτοκινητόδρομος που οδηγεί στο ΙΚΕΑ να θυμίζει την Εθνική Αθηνών-Κορίνθου Παρασκευή απόγευμα, καλοκαίρι, όταν πάνε όλοι για μπάνιο. Οι τροχονόμοι ήταν εκεί για να επιβάλουν την τάξη -και επέβαλαν το χάος. Κάποια στιγμή, φτάσαμε στην έξοδο, κανένα μισάωρο αργότερα φτάσαμε και στο parking, το οποίο οι παλαιότεροι θαμώνες του μαγαζιού θα θυμούνται πως γνωρίζω καλά. Είχα μάλιστα την ατυχή έμπνευση να κάνω πλάκα στον καλό μου και να του προτείνω να παρκάρω εγώ: με την πολυκοσμία που επικρατούσε στο parking, μια τέτοια πρωτοβουλία ισοδυναμούσε με αυτοκτονία και έτσι εισέπραξα δολοφονικό βλέμμα αντί απάντησης. Το βούλωσα και τέλοσπάντων κάποια στιγμή το παρκάραμε το ρημάδι.

Εντός του ΙΚΕΑ γινόταν παρέλαση: το μισό Βρυξελλοχώρι παρήλαυνε σε ρυθμούς σημειωτόν και με σταθερό περήφανο βήμα μπροστά στα εκτεθειμένα έπιπλα. Χιλιάδες πιτσιρίκια χαζολογούσαν μέσα στη μέση των διαδρόμων, με αποτέλεσμα να προκαλούν συμφόρηση, ενώ και οι γονείς τους δεν ήταν καλύτεροι: αυτοί προκαλούσαν συμφόρηση μπροστά στα έπιπλα. Με δεδομένη βέβαια την ταχύτητα με την οποία ψωνίζουμε συνήθως (ευθέως ανάλογη του συνωστισμού πελατών ανά τετραγωνικό μέτρο), το γεγονός ότι είχαμε ξεμπερδέψει εντός τριώρου, μπορεί να θεωρηθεί θαύμα ή παγκόσμιο ρεκόρ ταχύτητας σε ψώνια.

Σήμερα, λοιπόν περάσαμε την ημέρα μας, παίζοντας Lego, δηλαδή συναρμολογώντας βιβλιοθήκες, πολυθρόνες και αποθηκευτικά έπιπλα. Το αποτέλεσμα μας αποζημίωσε: το σαλόνι είναι brand new, αγνώριστο, χάρη στην προσθήκη δύο βιβλιοθηκών και την αλλαγή της διαρρύθμισης των υπολοίπων επίπλων. Το γεγονός ότι θυμίζει έντονα εκθετήριο ΙΚΕΑ, δεν με προβληματίζει προς το παρόν. Όταν οι φίλοι μας, φεύγοντας από το σπίτι, θα μας ζητάνε και τον κατάλογο του ΙΚΕΑ, μάλλον θα προβληματιστώ.

Εξηγούμαι: καθόλου δεν είμαι fan του συγκεκριμένου επιπλάδικου. Απλώς, αναζητώ εύκολες και φτηνές λύσεις, τις οποίες αυτό προσφέρει. Βαριέμαι τα ψώνια, με δυο κουβέντες -και δεν έχω όρεξη να χαλάω ένα σωρό λεφτά και χρόνο. (Να σας ενημερώσω μάλιστα πως το ΙΚΕΑ εδώ είναι πολύ φτηνότερο από της Αθήνας, μαντεύετε γιατί;).

Το κέρδος της όλης weekend εμπειρίας, πέραν της αλλαγής της εικόνας του σαλονιού μας είναι το εξής. Όσο οδηγούσαμε σημειωτόν μέχρι να φτάσουμε στο ΙΚΕΑ και να παρκάρουμε, ακούσαμε μιάμιση φορά, τον καινούριο δίσκο της Siouxsie, που λέγεται Mantaray και είναι απλά κορυφαίος: όσο punk, electronic και rock χρειάζεται.

Και, αφού τελειώσαμε με τα Lego, κάθησα να ξεκουραστώ, πίνοντας πράσινο τσάι και ακούγοντας τον καινούριο του Boss, που είναι απλά ό,τι λέει ο τίτλος του: Magic!

Πάρτε μια ιδέα εδώ:

Siouxsie, Into a swan:

Siouxsie, Sea of Tranquility:

Siouxsie, About to happen:

Bruce Springsteen, Magic:

Απολογισμός ενός σαββατοκύριακου αλά Bridget:

Καταναλώθηκαν: 5 κομμάτια πίτσα, 750 ml Pepsi, 2 Cuba Libre και ένα πορτοκάλι (λογικά όλα καταναλώθηκαν σε καύσεις λόγω αυξημένης σωματικής άσκησης)

Καινούρια αγαθά: 2 βιβλιοθήκες, 2 πολυθρόνες poäng, 1 αποθηκευτικό έπιπλο, 1 συρταριέρα, διάφορα μικροαντικείμενα (καταρραμένη λογική super market του ΙΚΕΑ), προς 504 ευρώ

Πνευματικά αγαθά: 2 cd (αμέτρητες ακροάσεις), δεύτερη παρακολούθηση του Match point σε dvd

Advertisements