Αυτός εδώ είναι ο ξανθός άγγελος. Ακούει στο όνομα Carlito και ανήκει στο γένος των κόπρων του Βελεστίνου, οι οποίοι φέρεται ότι συνδέονται και με τον μεγάλο Ρήγα Βελεστινλή.

carlito-raclette-271107-003.jpg

Αυτή την στιγμή είναι περίπου 2 ετών και γεννήθηκε κάπου στο Βελεστίνο, αλλά είναι αγνώστου πατρός. Για την ακρίβεια, κάποιες υποψίες πατρότητας βαρύνουν γνωστό ξανθωπό κόπρο της περιοχής που προσέγγιζε με αδιευκρίνιστες διαθέσεις την μητέρα του Carlitου μερικές εβδομάδες πριν από την γέννησή αυτού και των 12 αδερφακίων του. Τίποτα όμως δεν έχει αποδειχθεί.

Ζυγίζει περίπου 12 κιλά. Για την ακρίβεια, 12 κιλά ζύγιζε μέχρι χτες που μας επισκέφτηκε. Καθώς κατά την διάρκεια της τρίωρης παραμονής του στο σπίτι μας, σαβούρωσε μεγάλες ποσότητες αλλαντικών, τυριών και μανιταριών -αλλά απέρριψε μετά βδυλυγμίας (φτου, μπλιαχ κ.λπ.) την προσφορά μας σε πιπεριές (πράσινες τε και ερυθρές!)-, εξού και εικάζω ότι πλέον το βάρος του πρέπει να αυξήθηκε τουλάχιστον κατά 10%.

carlito-raclette-271107-002.jpg

Ο ξανθός άγγελος επιδίδεται σε ποικίλες ασχολίες, αλλά χαρακτηρίζεται και από πολλά ταλέντα. Διαθέτει εξαιρετική ικανότητα στην ζητιανιά -περίλυπο ύφος, βάση του οποίου συνάγεται ότι έχει μείνει νηστικός για τουλάχιστον 8 χρόνια-, ενώ παράλληλα μπορεί να χοροπηδάει ασταμάτητα για απίστευτο αριθμό ωρών -σαν την dureacell: εκεί που οι άλλοι σταματούν, αυτός συνεχίζει! Το μεγαλύτερο ταλέντο του βέβαια, είναι το καθάρισμα του πατώματος διά της μεθόδου του γλυψίματος (μα, τι γλύφτης!), ιδιαίτερα δε στα σημεία όπου έπεσε ζαμπονάκι ή παγωτό στρατσιατέλλα.

carlito-raclette-271107-004.jpg

Ο ξανθός άγγελος ζει μια πολύ στερημένη ζωή. Τα αφεντικά του αρνούνται πεισματικά να του δίνουν φαγητό, όταν εκείνοι κάθονται στο τραπέζι. Εξού και αποφάσισα να τους καλούμε συχνά στο σπίτι μας -για να επωφελείται και ο Carlito, απολαμβάνονται διάφορα μεζεδάκια.

Επίσης, επιθυμώ διακαώς να υιοθετήσω κάποιον από τους απογόνους του -αλλά γι’αυτό θα πρέπει να καμφθούν ορισμένες αντιρρήσεις άλλοθεν προερχόμενες. Φημολογείται πάντως ότι «υπάρχει ένας έρωτας μεγάλος» μεταξύ του Carlitου και μιας γειτονικής σκυλίτσας παρεμφερών χαρακτηριστικών. Οψόμεθα! 

carlito-raclette-271107-005.jpg

Οι φωτογραφίες είναι λίγο φλου, γιατί ο Carlito απολαμβάνει να στριφογυρίζει σαν δαιμονισμένος, όποτε κάποιος αποπειράται να τον φωτογραφίσει…

Φαίη και Ρενάτα δεν έχω ξεχάσει αυτά που σας οφείλω. Ελπίζω να προλάβω όσο πιο σύντομα γίνεται!

Advertisements