vue-rouen-3-zoom.jpgΤέτοια εποχή, κανονίζουμε ταξειδάκια. Είναι η εποχή που βγαίνουν οι προσφορές, πλησιάζουν τα Χριστούγεννα, αλλά συνήθως αναμένουμε και επισκέψεις.

Επικειμένης της άφιξης των γεννητόρων της Κροτ, η τελευταία επιδίδεται σε διοργάνωση πολιτιστικών τε και τουριστικών δραστηριοτήτων, προκειμένου να τους διασκεδάσει και να κάνει την παραμονή τους, όσο πιο ευχάριστη. Πέρα από τις δύο εκθέσεις που διοργανώνονται στο χωριό μας, και τις οποίες θα επισκεφτούμε (Da Vinci και Rubens), έχουμε ήδη κανονίσει και ταξειδάκι στην πρωτεύουσα των Αψβούργων.

Επειδή, όμως οι γονείς θα μείνουν πολλές μέρες, επιβάλλεται να κανονιστεί πολύς άρτος, και κυρίως πολλά θεάματα. Άρχισα λοιπον την έρευνα. Και ανακάλυψα το εξής ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΌ site. Μιλάμε είναι άπαιχτοι οι Βρετανοί. Το site κάνει τα πάντα, μόνο καφέ δεν ψήνει. Παρέχει όλες τις πληροφορίες και όλες τις υπηρεσίες για να κανονίσει κανείς τις διακοπές του -μέχρι και αεροπορικά κλείνεις από εκεί! Και το καλυτερότερο: είναι μεταφρασμένο σε καμιά τριανταριά γλώσσες, μεταξύ των οποίων και τα ελληνικά. Δεν είμαι σε θέση να ξέρω αν η μετάφραση στα κινέζικα ή στα αραβικά είναι καλή, στα ελληνικά πάντως είναι άψογη. Οι άνθρωποι είναι επαγγελματίες!

Η Βρεατανία απορρίφθηκε, λόγω κόστους, και έτσι συνέχισα την αναζήτηση στα πέριξ. Και βρήκα αυτό, αυτό και αυτό: Νορμανδία, Πικαρδία και γαλλική Καμπανία (ω, ναι, Champagne!). Ιστοσελίδες πολύ ελκυστικές, εύχρηστες, με πάρα πολλές πληροφορίες και υπηρεσίες, λειτουργικές, πλούσιες και όμορφα στημένες. Σχεδόν δεν χρειάζεται τουριστικός οδηγός: κατεβάζεις και τυπώνεις τις μπροσούρες, κλείνεις το δωμάτιο, μπαίνεις στο αυτοκίνητο και… καλές διακοπές! Οι προορισμοί δεν είναι οι πιο τουριστικοί της χώρας, είναι πολύ οικονομικοί (48 ευρόπουλα το δίκλινο σε ανακαινισμένο Πύργο του 18ου αιώνα, ω, ναι!) και προσφέρουν μπόλικα ιστορικά αξιοθέατα, πολύ όμορφη φύση, καλό φαγητό και κρασί (βέβαια), μουσεία, περιπάτους, events. Μέχρι που μπορείς να κλείσεις ποδήλατο από το δίκτυο και να αρχίσεις τις βόλτες στην εξοχή, άμα τη αφίξει. Κανονίζεις τα πάντα από το σπίτι σου, χωρίς ούτε ένα τηλεφώνημα, εύκολα, γρήγορα και δωρεάν! Τι άλλο να ζητήσει κανείς;

catherine-2-zoom.jpg

Θυμήθηκα λοιπόν, ότι το καλοκαίρι χρειάστηκε να βοηθήσω μια συνάδελφο να βρει άκρη με τις «υπηρεσίες» των ΚΤΕΛ και ξενοδοχείων στην Πελοπόννησο, διότι οι ιστοσελίδες τους (που απευθύνονται σε τουρίστες, έλληνες και ξένους) ήταν μόνον στα ελληνικά! (Σημειώστε παρακαλώ, ότι οι Βρετανοί μετέφρασαν την σελίδα τους στα ελληνικά, μολονότι όλος ο πλανήτης μιλά την δική τοςυ γλώσσα). Και προτιμώ να μην θυμάμαι την βαρεμάρα και την αγένεια του υπαλλήλου των ΚΤΕΛ με τον οποίο μίλησα (χάρηκα που τηλεφώνησα εγώ, γιατί αν είχε τηλεφωνήσει η συνάδελφος θα είχε βρίσει εκείνην -αν μιλούσε αγγλικά).

Ε, μελαγχόλησα λίγο.

 

Στις φωτογραφίες, βλέπουμε όψεις της Rouen.

Advertisements