#1- Είδα χτες την διαφήμιση του ΠΑΣΟΚ περί αύξησης του ΦΠΑ. Αν δεν την είδατε, πρόκειται για ένα εξαίρετο δείγμα «γκρίζας διαφήμισης» (για να μην πω μαύρης κατράμι!), όπου βλέπουμε τον Κωστάκη να λέει ότι «δεν είναι στις προθέσεις του να αυξήσει τον ΦΠΑ, αλλά δεν μπορεί να ξέρει τι θα συμβεί σε 3 ή 4 χρόνια». Αυτή την έκλαμψη ειλικρίνειας του Κωστάκη, η διαφήμιση ερμηνεύει ως εξής: «Θα αυξήσει, λοιπόν, το ΦΠΑ η ΝΔ». Τις άλλες φημισμένες Λαλιωτοδημιουργίες δεν τις έχω πετύχει ακόμα, αλλά θα είμαι ευγνώμων σε όποιον δώσει μια πρόωρη σύνταξη στον Λαλιώτη!

#2- Μεγάλη κουβέντα γίνεται περί των ορίων συνταξιοδότησης. Αν θα αυξηθούν, μέχρι που, αν θα υπάρξει εξομοίωση μεταξύ ανδρών ακι γυναικών. Μας δουλεύουνε χοντρά και οι δύο, λοιπόν, διότι, είτε τα πράσινα ανθρωπάκια κερδίσουν στη ρουλέτα της Κυριακής, είτε τα γαλάζια: τα όρια συνταξιοδότησης και θα ανέβουν και θα πραγματοποιηθεί η εξομοίωση των ορίων μεταξύ ανδρών και γυναικών, για τον εξής πολύ απλό λόγο: οι προηγούμενες κυβερνήσεις έχουν δεσμευθεί στην ΕΕ ότι θα το κάνουν.

#3- Είδα και την διαφήμιση της ΝΔ με τον Κωστάκη να το παίζει σοβαρός πρωθυπουργός. Καθισμένος στο βαρύ δρύινο γραφείο του, υπογράφει έγγραφα. Μετά σηκώνεται και κοιτά από το παράθυρο, χωρίς να τραβήξει την κουρτίνα. Μετά επισκέπτεται ένα ΚΑΠΗ. Μετά επισκέπτεται ένα νηπιαγωγείο. Μετά, με τη Νατάσσα αγκαλιά περνάει ανάμεσα σε ένα πλήθος που τον επευφημεί. Ενώ παρακολουθούμε όλο αυτό το σκηνικό, κάτι λέει ο Κωστάκης -που δεν το παρακολούθησα, απορροφημένη καθώς ήμουν να τον κοιτάζω και να τον θαυμάζω! Αντιλήφθηκα όμως ότι giname epitelous America, μιας και η αισθητική και το ύφος της διαφήμισης παραπέμπουν directly to Washington!

#4- Εγώ ξέρω ότι δέκα πέντε μέρες πριν από τις εκλογές, απαγορεύεται να δημοσιεύονται δημοσκοπήσεις. Μπορεί κάποιος να μου εξηγήσει τι είναι αυτό;*, **

Ερωτώ, λοιπόν, εν κατακλείδι: Ότι μας περνάνε για μαλάκες το ήξερα.

Αλλά, ΤΟΣΟ ΠΟΛΥ;

_________________________________________

*Αν κοιτάξετε στην δεξιά μεριά της ιστοσελίδας, θα διαπιστώσετε ότι είμαστε όλοι μας «γραμένοι» (με αυτήν ακριβώς την ορθογραφία, αλλά δεν μας λένε και πού).

**UPDATE:Το θέμα αποσαφηνίστηκε (δείτε στα σχόλια) μεν, αλλά η ορθογραφία ακόμα δεν έχει αποκατασταθεί! 🙂

 _________________________________________

Bonus tracks:

#1- Η χαρά του Photoshop: mazi_right_ekloges5.jpg

 athina_lowmikro.jpg

#2- Το blog του Γιωργάκη γιατί είναι γραμμένο αγγλιστί;

#3- Πάντα επίκαρος ο Αρκάς!

arkasssm.jpg

Advertisements