1. Το χαμαιτυπείο του Μούργου, στο οποίο αυτός ο άθλιος κρατάει όμηρο τον φτωχό Σεφ, και το οποίο χρησιμοποιεί ως ορμητήριο για να πραγματοποιεί απρόσμενες επιθέσεις προς όλους και δη προς το αθώο Παπί, το ξέρετε?

Μάθετε, λοιπόν, πως ο Μούργος και το χαμαιτυπείο του διοργανώνουν διαγνωνισμό δηλητηριώδους κειμένου. Οι όροι συμμετοχής βρίσκονται εδώ, αλλά δεν χρειάζεται να τους διαβάσετε. Έτσι κι αλλιώς, η μονομελής κριτική επιτροπή που αποτελείται από τον Μούργο και την ουρά του, αν κάνετε κάτι που δεν της γουστάρει, θα βρει εφέυρει κάποιον όρο που δεν είχατε διαβάσει γιατί ήταν κρυμμένος είτε σε κάποιον μικροσκοπικό αστερίσκο, είτε στο Μουργοκέφαλο.

Κάποιοι έχουν ήδη δώσει τα κείμενά τους, κάποιοι τεμπέληδες τα ετοιμάζουν ακόμα. Το πρώτο κείμενο που δημοσιεύτηκε -δηλαδή αυτό της υποφαινομένης- εδώ.

Να σας ενημερώσω μόνο ότι ο διαγωνισμός οργανώθηκε βασικά για να μην πέσουν αναδουλειές στο Μουργομάγαζο, μιας και ο Μούργος πλατσουρίζει όλη μέρα στις παραλίες και δεν έχει χρόνο να γράφει (αφήστε που δεν έχει και έμπνευση, οπότε πάλι καλά, μπας και δούμε και κανένα κείμενο της προκοπής στο Λασπομάγαζο!

2. Η διεύθυνση του καταστήματος με χαρά της σας ενημερώνει ότι τα μερικά από τα ταξειδιωτικά της Μικρής Κρότ αναδημοσιεύονται εδώ. Ψαχουλέψτε την λίγο την σελίδα, έχει μπόλικες ενδιαφέρουσες πληροφορίες και αφιερώματα για επίδοξους ταξειδιωτικούς προορισμόυς. Την ύπαρξη της σελίδας πληροφορήθηκα από τον γυριστρο-συνάδελφο Ζούρι και σας την συνιστώ, ακόμα και αν δεν σκοπεύετε απαραίτητα να ταξειδέψετε στους προορισμούς που προτείνει.

Advertisements