Συνδέεται ετυμολογικά με το ρήμα «ανοίγω».

Άνοιξη, λοιπόν, και ανοίγματα και καινούριες αρχές. Ο άνθρωπος είναι ένα ζώον που ευκαιρίες ψάχνει για να ξαναρχίζει. Ανοίγουμε, ανοιγόμαστε και αισιοδοξούμε, κι ας μας έρχονται οι αντιξοότητες και οι κατραπακιές απανωτά και καθ’υποτροπίν.

Άλλωστε, η άνοιξη είναι κυρίως η προγκήπισσα του Έρωτα -τι διάολο;

Χάρη στο παροιμιώδες ταλέντο μου στο over-analysing, καίτοι οι περιστάσεις δύσκολες, πέρασα ένα αποκαλυπτικό Πάσχα σε ιταλικό και ελληνικό έδαφος. Η κουρτίνα σηκώνεται σιγά-σιγά -ξέρεις εσύ– και αποκαλύπτει αργά και βασανιστικά αυτό που έκρυβε και μερικά άλλα που γοητεύουν και τρομάζουν. Δεν θα την πιέσω να σηκωθεί πιο γρήορα, αλλά μπορώ πια να την κοιτάζω ευθεία.  

Το μυαλό μου ταξειδεύει στο δοκιμαζόμενο Τρελό Διαμάντι, που είναι σκληρό καρύδι και κατά βάθος μας κάνει ένα αστείο για να τρομάξουμε λίγο, αλλά δεν θα τα καταφέρει να μας τρομάξει, γιατί την ξέρουμε εμείς που την αγαπάμε και κανονίζουμε το επόμενο τρελό πάρτυ, στο οποίο όλοι μαζί θα γελάμε και θα γλεντάμε. Μας περιμένουν πολλές Κυριακές του Πάσχα σαν την φετεινή -με μόνο το τρελό γέλιο και χωρίς τα βραστά κολοκυθάκια.

venezia-3003-040407-063.jpg

Και για επιδόρπιο, πάρτε μια δόση Βενετίας -ακολουθεί το γνωστό πλέον report, οσονούπω.

Επανήλθα -σοφότερη, προβληματισμένη -και λίγο αγχωμένη. Αλλά, θα περάσουν κι αυτά -και θα έρθουν άλλα.

Advertisements